Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Keihärinkoski on kylä Viitasaarella, pohjoisessa Keski-Suomessa. Kylän läpi virtaa samanniminen koski. Etäisyys nelostieltä (E75) on 20 km ja Siniseltä tieltä 8 km.

Koski virtaa Muurueesta Keiteleeseen. Keihärinkoski on 440 metriä pitkä. Leveys vaihtelee 50-150 metrin välillä. Putouskorkeutta on 1,1 metriä. Koski kunnostettiin nykymuotoonsa vuonna 1988.

Keihärinkoskesta kehittyi kylä, koska se sijaitsi hyvien vesiyhteyksien varrella. Kylän kautta kuljettiin Savosta ja Karjalasta Pohjanlahden kauppapaikkoihin. 

Kylästä kehittyi vähitellen Viitasaaren läntisen alueen keskus. Keihärinkoskella asui jo 1600-luvun alkupuolella Viitasaaren ensimmäinen pappi. 1700-luvun kylän päätaloa, Keihäriä, hallitsi Porthanien suku. Koskeen rakennettiin mylly, joka palveli 1900-luvun alkupuolelle saakka.

Puutavarayhtiöt ulottivat 1870-luvulla toimintansa Keihärinkoskelle. Hakkuut ja uitto työllistivät kyläläisiä noin sata vuotta. Kylälle syntyi useita kauppoja ja sähkölaitos. Kalastus on ollut merkittävä tulonlähde kaikkina aikoina. 

Vähitellen liikenne siirtyi maanteille. Ensimmäinen silta kosken yli valmistui 1896, ja nykyinen silta on tehty 1996.